ΦΙΛΕΤΟ ΕΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ



2 φιλέτα από Ελάφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. Μουστάρδα
αλάτι και φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για την κρούστα
120 γρ. φιστίκι Αιγίνης
80 γρ. γαλέτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κλωναράκια μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Για την σάλτσα
5 κ.σ. βούτυρο Φρέσκο
1/2 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
100 βούτυρο Φρέσκο
10 γρ. κακάο
αλάτι και φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Καθαρίζουμε το φιλέτο από τις άκρες, κρατώντας τες για να χρησιμοποιηθούν για την σάλτσα, δίνοντας του ένα ωραίο ομοιόμορφο σχήμα. Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ροδίζουμε τις άκρες του φιλέτου που κρατήσαμε. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, ρίχνουμε το κρασί κι αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί αρκετά ο όγκος, υπολογίζοντας ότι θέλουμε 260 ml ζουμί. Σουρώνουμε, και κρατάμε το ζουμί. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε το ζουμί μαζί με τα 100 γραμμάρια βούτυρο και το κακάο. Σιγοβράζουμε χτυπώντας με το σύρμα ακατάπαυστα μέχρι η σάλτσα μας αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε. Στο Μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της κρούστας μέχρι το μίγμα ομογενοποιηθεί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε γύρω γύρω τα φιλέτα ελαφιού μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους, περίπου για τέσσερα λεπτά. Αφαιρούμε και μόλις κρυώσουν λίγο, τα αλείφουμε με μουστάρδα, κολλάμε πάνω τους το μίγμα της κρούστας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 55 βαθμούς για μισή ώρα. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και σερβίρουμε το ελάφι μαζί με την σάλτσα.

fileto-elafi-me-fistiki-aigninis
Κύριο Συστατικό : Ελάφι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Αθηναγόρας Κωστάκος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV