ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



1 Λαγός του 1 κιλού
250γρ. μανιτάρια
250γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμάρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κούπα ζωμός κρέατος(από βραστό ή κύβος)
1 πιάτο αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε σε μερίδες τον λαγό,αφαιρώντας το κεφάλι του. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο. Πλένετε και κόβετε τα μανιτάρια. Στύβετε το λεμόνι. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα για 5’. Αλευρώνετε τα κομμάτια του λαγού και τα ροδίζετε για 10’. Τα φυλάσσετε. Αφαιρείτε το λάδι και αφήνετε τόσο,ώστε να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5’. Προσθέτετε τον λαγό και το κρασί,ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα,προσθέτετε το ζωμό,την δάφνη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε,σκεπάζετε και βράζετε για 10’. Αποσύρετε και φυλάσσετε. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα,τα καλύπτετε με νερό και προσθέτετε το μισό βούτυρο και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και τα βράζετε για 5’. Ρίχνετε τα μανιτάρια σε μια άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού και τα σοτάρετε για 5’. Προσθέτετε τα μανιτάρια με το ζουμί τους και τα στραγγισμένα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα με το λαγό,ανακατεύετε,συμπληρώνετε εάν θέλετε αλάτι και πιπέρι και τα βράζετε όλα μαζί για 10’. Σερβίρετε το λαγό με τη σάλτσα μανιταριών ραντίζοντας με το χυμό λεμονιού.

lagos stin katsarola
Κύριο Συστατικό : Λαγός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV