ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ



1 κιλό μοσχαράκι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
λάδι ελιάς
καλαμάκια για σουβλάκια
αλάτι
πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο
2 ποτηράκια κρασί, κόκκινο
3-4 κουταλάκια λάδι ελιάς

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα μπαλσάμικο το κρασί και το λάδι, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κομματάκια του κρέατος, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Περνάμε εναλλάξ τα κομματάκια του κρέατος και τα κρεμμυδάκια στα καλαμάκια, έως ότου τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με λάδι ελιάς και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά φροντίζοντας να τα γυρίσουμε απ όλες τις πλευρές για να ψηθούν ομοιόμορφα. Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε πάνω σε κλωναράκια δεντρολίβανου.

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ
Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & Μαρινάρισμα του κρέατος
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV