ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



4 γλώσσες
8 γαρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
50γρ. βούτυρο
1 λεμόνι
μαϊντανός
αλάτι και άσπρο πιπέρι

Καθαρίζετε τις γλώσσες και τις κόβετε σε φιλέτα. Βουτυρώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τα φιλέτα γλώσσας. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα φιλέτα με το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25’. Ύστερα βγάζετε τα φιλέτα και τα φυλάσσετε. Ρίχνετε τα αυγά-ήδη χτυπημένα-στο ζουμί που ψήθηκαν οι γλώσσες. Ζεσταίνετε το μείγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να φτιάξετε μια ομοιογενή κρέμα. Βάζετε τα φιλέτα ψαριού σε μια πυρίμαχη πιατέλα,τα καλύπτετε με τη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα ζεσταίνετε στο φούρνο για 3’. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό γαρνίροντας με τις βρασμένες γαρίδες και τις ροδέλες λεμονιού.

ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κύριο Συστατικό : Γλώσσες , Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV