ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ



1 κιλό και 300 γρ. μελιτζάνες
3 φλιτζάνια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 1/2 φλιτζάνια λάδι
650 γρ. ώριμες ντομάτες
5-6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές τριμμένο τυρί
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και αφού τις πλύνετε, τις σχίζετε με κοφτερό μαχαιράκι κατά μήκος, χωρίς ωστόσο να τις χωρίσετε στη μέση. Τις αλατίζετε στο εσωτερικό και τις βάζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ξεπλένετε τις μελιτζάνες με καθαρό νερό, τις σκουπίζετε και τις τηγανίζετε σε λάδι. Τοποθετείτε τις τηγανισμένες μελιτζάνες μία μία με σειρά σε ταψάκι. Σε τηγάνι τσιγαρίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ρίχνετε το σκόρδο και τις ντομάτες, αφού τις κόψετε σε κυβάκια. Προσθέτετε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνετε τη σάλτσα αυτή να βράσει για 20 λεπτά, έως ότου δηλαδή πιει τα υγρά. Με κουταλάκι γεμίζετε τις μελιτζάνες με το μείγμα αυτό, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά. Ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Το ιμάμ μπαϊλντί μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα, αφού προσθέσετε λίγο λάδι και ένα ποτήρι νερό και το αφήσετε στη φωτιά για 45 λεπτά.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Τουρκία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV