ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



20 κολοκυθάκια μέτρια
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
1 αυγό
100 γρ. ρύζι γλασέ
3 κρόκους αυγών
2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ηλιέλαιο

Πλένουμε και αδειάζουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια. Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, τον άνηθο, το ρύζι, το αλατοπίπερο και το κρεμμύδι που έχουμε σοτάρει με λάδι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα, με ανάλογο νερό για 1 ώρα περίπου. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί και δένουμε τη σάλτσα. Τέλος χτυπάμε το αυγολέμονο και σερβίρουμε με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 10
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV