ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ



½ κιλό μύδια με κέλυφος
300 γρ. ρύζι μπονέτ
200 γρ. μύδια (ψίχα)
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
Αλάτι, πιπέρι άσπρο
Κονιάκ – ούζο
2 κρεμμύδια ξερά
Λεμόνι
Ελαιόλαδο

Σε μια κατσαρόλα ρηχή, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μύδια με το κέλυφος (αφού τα καθαρίσουμε πολύ καλά). Σβήνουμε με λίγο ούζο-κονιάκ και τα αφήνουμε για 3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Προσθέτουμε ζωμό ψαριού, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το ρύζι και 5 λεπτά πριν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε την ψίχα μυδιού και τις πιπεριές. Για να σερβίρουμε, βάζουμε το μυδοπίλαφο σε ένα τσέρκι και στη συνέχεια στο πιάτο μας.

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV