ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
500 γρ. λαζάνια
500 γρ. στήθος κοτόπουλο λεπτοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
120 γρ. αλεύρι
2 αυγά
Αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να φτιάξουμε την γέμιση, σοτάρουμε σε καυτό ηλιέλαιο το κοτόπουλο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ μια σειρά από φέτες ντομάτα και μια σειρά από λαζάνια. Πάνω στα λαζάνια βάζουμε τη μισή γέμιση του κοτόπουλου, την μισή τριμμένη γραβιέρα, μια σειρά φέτες ντομάτα και την μισή μοτσαρέλα. Καλύπτουμε με μια άλλη σειρά λαζάνια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με την τρίτη σειρά λαζάνια και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ. Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 100 γρ. βούτυρο, προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε με το φουέ (σύρμα) γρήγορα μέχρι να κοχλάσει το μείγμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα αυγά και τα χτυπάμε. Ψήνουμε τα λαζάνια για 20 λεπτά στους 180ο C.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV