ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΟΝΕΙΡΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Γέμιση
1 κιλό Αρνί σπάλα χωρίς λίπος
4 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας Πολτό τομάτας
150 ml Κρασί λευκό γλυκό Λήμνου
2 κουτ. της σούπας Μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. Κεφαλοτύρι
Aλάτι – Πιπέρι λευκό
6 τεμάχια Μελιτζάνες φλάσκιες μέτριες
Λάδι για το τηγάνισμα
100 ml Ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας Αλεύρι
Υλικά για την σάλτσα τομάτα
60 ml Ελαιόλαδο
2 σκελίδες Σκόρδο
1 μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας Πολτό τομάτας
1 kg Τομάτες κόκκινες ώριμες
50 γρ. Σέλινο
Aλάτι – Πιπέρι λευκό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τρόπος παρασκευής σάλτσας τομάτας:
Αποφλοιώνουμε, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σέλινο και το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε τον πολτό τομάτας. Σβήνουμε με λευκό γλυκό κρασί Λήμνου και προσθέτουμε τις τομάτες. Αφήνουμε να βράσουν 5 ΄ και τις λιώνουμε στο μούλτι. Περνάμε από ψιλή σήτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ελέγχουμε το δέσιμο. Να είναι ελαφρώς παχύρρευστη η σάλτσα.
Τρόπος παρασκευής γέμισης:
Κόβουμε το αρνί σε μικρά ζάρια. Το σοτάρουμε λίγο-λίγο σε καυτό λάδι. Το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το σκόρδο και κατόπιν το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αρνί , φέρνουμε μερικές βόλτες να απορροφηθούν τα υγρά. Πουδράρουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε περίπου μια ώρα να γίνει. Αν δεν έχει δέσει η σάλτσα δυναμώνουμε τη φωτιά, επιβλέποντας για να μην "πιάσει" το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ δεμένη. Όταν ετοιμασθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε ζάρια, το μαϊντανό και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Στο αναμεταξύ έχουμε πλύνει και κόψει τις μελιτζάνες εγκάρσια κατά μήκος( σαν πιρόγες ). Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίσουν τα λάδια από το τηγάνισμα. Κατόπιν πιέζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας στο φλοιό της. Με τις μελιτζάνες "ντύνουμε " τα τοιχώματα ενός ατομικού πυρίμαχου σκεύους ( ο φλοιός να ακουμπά στα τοιχώματα ) αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν. Γεμίζουμε με το αρνί και κλείνουμε με τις άκρες από τις μελιτζάνες που προεξέχουν. Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών C για 12 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε στο κέντρο μεγάλου πιάτου και γύρω-γύρω βάζουμε τη σάλτσα της τομάτας.

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΟΝΕΙΡΟ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV