ΠΕΡΚΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ,ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 πέρκες, μετρίου μεγέθους (350 – 400 γραμ. η κάθε μία), καθαρισμένες
Για την γέμιση
250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
5 κουταλιές της σούπας καρύδα, τριμμένη ή τεμαχισμένη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για κοσκίνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεκινώντας από την ουρά προς το κεφάλι, κόβουμε κατά μήκος του στομαχιού του κάθε ψαριού. Προσεχτικά αφαιρούμε την ραχοκοκαλιά και βάζουμε το ψάρι μέσα στο ψυγείο ώστε να σφίξει η σάρκα του. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Περνάμε το μείγμα από κόσκινο για να στραγγίξει και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλατίζουμε το ψάρι, γεμίζουμε την κοιλότητα με την γέμιση και το ράβουμε με κλωστή μαγειρέματος. Το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για να σφίξει η σάρκα. Αλευρώνουμε ελαφρά, τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, και σερβίρουμε.

ΠΕΡΚΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ,ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
Κύριο Συστατικό : Πέρκα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV