ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ



750. μακαρόνια Nο 7
3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
2 σκελίδες σκόρδο σε ψιλές φέτες
2 πιπερίτσες chilli ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
2 κ.σ. τοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
38 ντοματίνια (ψιλοκόβετε τα 8)
100 ml νερό
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρεσκοκομμένο βασιλικό
Παρμεζάνα για το σερβιρισμα

Zεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το σκόρδο και τις πιπερίτσες και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξανθύνει το σκόρδο. Bάζετε τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη και τα τοματίνια. Προσθέτετε 100 ml νερό, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Aνεβάζετε τη φωτιά για να βράσει η σάλτσα, μετά χαμηλώνετε και την αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτε το μισό βασιλικό και σβήνετε τη φωτιά. Bάζετε τα τοματίνια σε ρηχό ταψί, τα ραντίζετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε για 6-8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220o C. Bράζετε τα μακαρόνια al dente και τα σουρώνετε. Tα περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύτε τρίβοντας από πάνω πιπέρι. Αν η σάλτσα βγει πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Mοιράζετε τα τοματίνια στα πιάτα και ρίχνετε τον υπόλοιπο βασιλικό


Κύριο Συστατικό : Μακαρόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV