ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



750 γρ. μακαρόνια Νο 6
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά και
200 γρ. χοιρινό
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. πελτέ
1 φλιτζ. ζωμό βοδινού ή 1/2 κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζ. νερό.
1 καρότο καθαρισμένο και περασμένο στον τρίφτη
2-3 κομμάτια σέλερι (ανάλογα με το μέγεθός τους) ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
125 ml κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνη
1 ξυλαράκι κανέλλα
40 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά και τον ανακατεύετε δύο-τρία λεπτά μέχρι να τσιγαριστεί και να ασπρίσει. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς. Βάζετε τον πελτέ και 1 φλιτζ. ζωμό βοδινού, το καρότο και το σέλερι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό, έτσι ώστε να σιγοβράζει. Το αφήνετε τουλάχιστον 20 λεπτά. Ρίχνετε τη δάφνη, την κανέλα το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος ρίχνετε το μαϊντανό και δοκιμάζετε.Σε μια κατσαρόλα βράζετε 1 λίτρο νερό με 25 γρ. αλάτι και ρίχνετε τα μακαρόνια, αφήνοντάς τα για 7,5-8 λεπτά.Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα.Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Μακαρόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV