ΣΦΥΡΙΔΑ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ½ κιλό σφυρίδα
½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
6 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 λεμόνια
1 ποτ. κρασί κόκκινο
250 ml. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κάπαρη
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε για λίγο να μαγειρευτεί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μαζί με την κάπαρη, το λεμόνι και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε από πάνω. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΣΦΥΡΙΔΑ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
Κύριο Συστατικό : Σφυρίδα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV