NOODLES ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ



4 κούπες noodles (τα οποία έχετε μουλιάσει σε ζωμό ή ζεστό νερό για 5 λεπτά)
12 μεγάλες γαρίδες με το κέλυφός τους
2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδάκι
3 ξερές πιπεριές chilli χωρίς τα σπόρια, που τις έχετε μουλιάσει σε λίγο κρύο νερό
½ φλιτζ. λάδι
1/4 κ.σ. ζάχαρη
1/3 φλιτζ. χυμό tamarind
1/4 φλιτζ. fish sauce
60 γρ. φύτρες φασολιού
100 γρ. κινέζικο λάχανο κομμένο
2-3 λάιμ για ντεκόρ

Καθαρίζετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβετε τα chilli. Βάζετε τα chilly και το αλάτι σε ένα γουδί και τα κοπανάτε. Προσθέτετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κοπανάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουοκ και τηγανίζετε το μείγμα που έχετε κοπανίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το χυμό tamarind και τη fish sauce.Ρίχνετε και τις γαρίδες και ανακατεύετε καλά για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα noodles, τις φύτρες φασολιού και το κινέζικο λάχανο, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα και αποσύρετε από τη φωτιά.Σερβίρετε πάνω σε φύλλα κινέζικου λάχανου, με λίγες φύτρες φασολιού και τα λάιμ κομμένα σε τριγωνάκια.


Κύριο Συστατικό : Νoodles, Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV