ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΑ



600 γρ. καλαμαράκια
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδου
2 κλωνάρια μαϊντανού
αλάτι και πιπέρι
λάδι
20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2/3 της κούπας λευκό κρασί

Καθαρίζετε ,πλένετε τα καλαμαράκια με άφθονο νερό και τα κόβετε κατά μήκος. Ξεφλουδίζετε,ψιλοκόβετε τις σκελίδες σκόρδου και καλύπτετε τα καλαμαράκια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 7-8 ώρες στο ψυγείο. Ρίχνετε τα καλαμαράκια σε μια πήλινη κατσαρόλα και τα καλύπτετε με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,τις πιπεριές σε κομματάκια,το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες,χωρίς τους σπόρους και τριμμένες. Αλατοπιπερώνετε,πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και ραντίζετε με το λάδι. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν,ανακατεύοντας συχνά ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Στα μισά του ψησίματος τα περιχύνετε με το λευκό κρασί. Όταν μαλακώσουν τα καλαμαράκια,αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνετε να σταθούν πριν τα σερβίρετε.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Καλαμαράκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV