ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ



1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντοματάκι
1 κουταλιά της σούπας
1 σακουλάκι αρακά
1 1/2 φλιτζάνι νερό
3 πατάτες
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε το κοτόπουλο και το τρίβετε με μία λεμονόκουπα. Βάζετε το λάδι να κάψει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε. Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις ρίχνετε το νερό και περιμένετε να βράσει πάλι. Προσθέτετε τον αρακά και τις πατάτες κομμένες στα 8. Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV