ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ



2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρή φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 χούφτες φρέσκο μαϊντανό, χοντροκομμένο
450 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
200 ml νερό
1 κύβο ζωμού λαχανικών
8 ώριμα ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
60 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελλάκι σκόνη κρόκου
1/2 κουταλάκι τριμμένη πάπρικα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε ολόκληρη την καυτερή πιπεριά, ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου και τον μισό μαϊντανό. Λιώνετε το σκόρδο με μία ξύλινη κουτάλα, για να βγάλει το χυμό του, σκεπάζετε το σκεύος και βράζετε το μείγμα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρείτε και πετάτε την πιπεριά. Προσθέτετε στο σκεύος τις μελιτζάνες μαζί με τον υπόλοιπο μαϊντανό και ολόκληρο τον βασιλικό. Τα περιχύνετε με το μισό νερό. Θρυμματίζετε τον κύβο λαχανικών και τον ανακατεύετε με το μείγμα, μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου, ενώ συγχρόνως ανακατεύετε. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, τη ζάχαρη, τον κρόκο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε ξανά το σκεύος και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τη δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σάλτσα με ζυμαρικά ή τη χρησιμοποιείτε σε ζυμαρικά φούρνου. Αν θέλετε, γαρνίρετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV