ΑΡΝΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ



1 ½ κιλό αρνάκι από σπάλα
10 αγκινάρες
4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
100 γρ. βούτυρο
1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
Το χυμό 2 λεμονιών
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας Πολυσάλτσα ΓΙΩΤΗΣ
αλάτι, πιπέρι

Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας. Το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε σφιχτά με ένα σπάγκο. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, τα κρεμμύδια γυρνώντας τα μερικές φορές μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτετε το ρολό και το γυρνάτε και αυτό μέχρι να κοκκινίσει. Προσθέτετε 2 κούπες νερό το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει για 15-20 λεπτά. Όταν το κρέας μισοβράσει προσθέτετε τις αγκινάρες και τον άνηθο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά και να τελειώσει σχεδόν το ζουμί τους. Βγάζετε τότε προσεχτικά το ρολό του κρέατος και το κόβετε ζεστό σε φέτες. Στη συνέχεια στραγγίζετε το ζωμό που έχει μείνει από το φαγητό τον βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέτετε την Πολυσάλτσα ΓΙΩΤΗΣ διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό. Βάζετε το μίγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με το χυμό λεμονιού. Βάζετε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και περιχύνετε με τη σάλτσα. Κουνάτε μερικές φορές την κατσαρόλα και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV