ΑΡΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ



1 ½ κιλά κότσια από αρνάκι γάλακτος
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό χοντροκομμένα κρεμμύδια
4 κουταλιές νέα φυτίνη
1 κουταλιά τοματοπολτό pummaro
1 ½ φλιτζάνια κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια δενδρολίβανο
1 κύβο ζωμό βοδινό
αλάτι και πιπέρι

Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε και το σωτάρετε με τη νέα φυτίνη σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα.Μεταφέρετε το κρέας σε πιάτο. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να κοκκινίσουν ανακατεύοντας συνέχεια.Πασπαλίζετε το αλεύρι στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μια-δυο φορές και βάζετε στην κατσαρόλα το κρέας. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά 15 λεπτά περίπου.Διαλύετε τον κύβο σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, προσθέτετε τον πελτέ και τον ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το φαγητό περίπου 3/4 της ώρας.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV