ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΡΟΚΑ



350 γρ. φρέσκα ή ξηρά λιγκουίνι
120 ml/ 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο ματσάκια ρόκα κομμένη χωρίς τα κοτσάνια, περίπου 150 γρ.
75 γρ./ 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε περίπου 60 ml/ 4 κουταλιές ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και στη συνέχεια τη ρόκα. Βάζετε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ή μέχρι η ρόκα να μαραθεί ελαφρά, και συγχρόνως ανακατεύετε. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε τα ζυμαρικά και τη ρόκα μέσα σε ένα μεγάλο ζεστό μπολ. Προσθέτετε τη μισή φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε γρήγορα το μείγμα και σερβίρετε αμέσως, αφού πασπαλίσετε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΡΟΚΑ
Κύριο Συστατικό : Λιγκουίνι , Ρόκα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV