ΑΡΝΙ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ



2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους
½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 μικρή πράσινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς την φλούδα και τα σπόρια, ψιλοκομμένες
½ κιλού χυλοπίτες χωριάτικες
1/3 κούπας λάδι
4 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
1 κούπα τριμμένο γλυκό κεφαλοτύρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τους κύβους του αρνιού σε λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο και ανακατέψτε 1 με 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια, καθώς το νερό πλησιάζει στο σημείο βρασμού. Όταν πάψει να σχηματίζεται αφρός, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα ώσπου να μισομαλακώσει. Προσθέστε τις ντομάτες και τις χυλοπίτες και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν οι χυλοπίτες και πιουν όλο το ζουμί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με μπόλικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Αρνί, Χυλοπίτες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV