ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



10 μεγάλα κολοκύθια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια λάδι
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
8 κουταλιές της σούπας ρύζι
αλάτι και πιπέρι

Κ
Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τους αφαιρείτε τις άκρες. Με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι κόβετε και αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκύθι κενό στην μέση σαν σωλήνα. Φυλάτε την ψίχα σε ένα πιάτο. Βάζετε το 1 φλιτζάνι λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε συνεχώς και χωρίζετε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους. Σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε το ντοματάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Παίρνετε τη γέμιση με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα κολοκύθια. Βράζετε σε ένα μπρίκι νερό και διαλύετε εκεί τον πελτέ. Περιχύνετε τα κολοκύθια με τον διαλυμένο πελτέ και με το υπόλοιπο λάδι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Κύριο Συστατικό : Κολοκύθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως Πιάτο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 3
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV