ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ



12 μπαρμπούνια 100 γρ. το καθένα
2 κρεμμύδια
3/4 της κούπας κρασί
δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι
λάδι
λεμόνι

Καθαρίζετε και ανοίγετε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι προς την ουρά για να βγάλετε το ραχοκόκαλο. Τα αλατοπιπερώνετε και μετά τα αλευρώνετε. Σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι τα τηγανίζετε και τα γυρίζετε. Βάζετε τα μπαρμπούνια σε μια πήλινη κατσαρόλα και ρίχνετε από πάνω το δεντρολίβανο. Ραντίζετε τα μπαρμπούνια με το λάδι που περίσσεψε από το τηγάνισμα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρασί. Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 10’. Τα σερβίρετε ζεστά στην ίδια κατσαρόλα και τα γαρνίρετε με τις ροδέλες λεμονιού.


Κύριο Συστατικό : μπαρμπούνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV