ΑΡΝΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



1 κιλό αρνί (μπούτι)
1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί. Αφού ψηθεί το μεταφέρετε σε ένα ταψί. Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί. Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στο φούρνο στους 170 έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει. Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει. Ψήνετε για ακομα 20'. Σερβίρεται με κεφαλοτύρι.


Κύριο Συστατικό : Αρνί, Κριθαράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος, Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV