ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ



500 γρ. σπανάκι
1 κ.σ.λάδι
1 φλιτζάνι κομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
500 γρ. Πένες
1/4 φλιτζ.λάδι
2 κ.σ.βούτυρο
2 κ.σ.αλεύρι
1/4 κουτί ντοματάκια,κομμένα
1 κ.σ.κομμένο βασιλικό
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα

Πλένετε καλά το σπανάκι και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνετε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Βράζετε τις πένες για 10’ αλλά πρέπει να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με το σπανάκι. Λιώνετε βούτυρο στην κατσαρόλα,προσθέτετε το αλεύρι,το ανακατεύετε καλά για 3’ πάνω σε σιγανή φωτιά,μετά ρίχνετε τις ντομάτες με το χυμό τους και τον βασιλικό,τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα,προσθέτετε το γάλα και τα ψήνετε για 10’. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ρίχνετε το 1/3 της σάλτσας,βάζετε το σπανάκι και τις πένες και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και το ψήνετε σε 180°C μέχρι η επιφάνεια να ξανθύνει και να κάνει φουσκάλες.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV