ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ



4 πέστροφες 200 γρ. η καθεμία
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
5 κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλεύρι
λάδι
αλάτι

Πλένετε, στεγνώνετε και αλατίζετε τις πέστροφες. Κόβετε το λεμόνι σε μικρά κομμάτια, αλέθετε το φύλλο δάφνης,ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε μια πήλινη κατσαρόλα τοποθετείτε τις πέστροφες με τα κομμάτια λεμονιού ανάμεσά τους. Προσθέτετε τη δάφνη,τους κόκκους πιπεριού,το κρεμμύδι,ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Βάζετε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά για 20’ περίπου. Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι ροδίζετε μια κουταλιά αλεύρι. Προσθέτετε λίγο από το ζουμί που βράσατε τις πέστροφες και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5’. Περιχύνετε με τη σάλτσα τις πέστροφες και τις σερβίρετε ζεστές.


Κύριο Συστατικό : Πέστροφες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV