ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 καλαμάρια μεγάλα
200 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι ξερό
4 φρέσκα μικρά κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Κουκουνάρι
Σταφίδες
Μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
Ούζο-κονιάκ
Λίγο πολτό ντομάτας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να κάνουμε τη γέμιση, σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μουστάκια από τα καλαμάρια ψιλοκομμένα. Σβήνουμε με ούζο-κονιάκ και προσθέτουμε λίγο πολτό ντομάτας και νερό. Αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια, τα δένουμε με οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Περιχύνουμε με ένα dressing από λάδι, ζωμό ψαριού, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και ούζο.
Ψήνουμε στους 170ο C για 45-60 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια μεγάλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV