ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 συκωταριά
1 κιλό έντερα αρνίσια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο καλό
4 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι
4 αυγά
3 λεμόνια το χυμό τους
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα επίσης και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα στην οποία το λάδι έχει κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε ύστερα βάζετε την συκωταριά με τα έντερα σε νερό και τα βράζετε. Μόλις βράσει τα ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα μαρούλια, τον άνηθο 2 φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν. Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι. Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε τα λεμόνια σιγά-σιγά, αργότερα λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς. Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και το φαγητό είναι έτοιμο.


Κύριο Συστατικό : Συκωταριά , Μαρούλια , Έντερα αρνίσια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV