ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ



2 κιλά πατάτες
700 γρ. γάλα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Κόβετε το σκόρδο στη μέση και τρίβετε τη βάση και τις πλευρές του ταψιού που πρόκειται να ψήσετε το φαγητό. Βουτυρώνετε επίσης το ταψί και το στρώνετε με μια σειρά πατάτες. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τυρί. Στρώνετε ένα δεύτερο στρώμα από πατάτες και κάνετε το ίδιο. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλες οι πατάτες. Μέσα σε κατσαρόλα βάζετε το γάλα να βράσει. Μετά προσθέτετε την κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύετε ώστε να διαλυθούν καλά. Περιχύνετε με το γάλα τις πατάτες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και βάζετε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV