ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. φασόλια Καστοριάς
100 γρ. παντζάρι βρασμένο
50 γρ. πιπεριές Φλώρινας κονσέρβα
Χυμό από ½ λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
½ πρέζα λευκό πιπέρι
Σπόρια από ρόδι
50ml. ελαιόλαδο
15 γρ. θυμάρι
Για τη σάλτσα ταχινιού
250 γρ. ταχίνι
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
30 γρ. μέλι
Νερό όσο χρειαστεί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μαζί με την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και όλο το θυμάρι.
Μόλις βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε χωρίς όμως να πετάξουμε το νερό από την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια αφού στραγγίξουν τα φασόλια από τα υγρά τους τα μεταφέρουμε σε θερμομίξερ.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, 250 γρ. από το νερό στο οποίο έχουμε βράσει το ελαιόλαδο.
Δουλεύουμε το μείγμα στο θερμομίξερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πουρές.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταχινιού όπου σε ένα μπολ τοποθετούμε πρώτα το γιαούρτι και το δουλεύουμε μαζί με το νερό.
Προσθέτουμε το ταχίνι και τελευταίο το μέλι.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, τοποθετούμε τον πουρέ σε τσέρκι. Ξεφορμάρουμε στο πιάτο. Τοποθετούμε το βρασμένο παντζάρι κομμένο εμινσέ.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχινιού και ντεκοράρουμε με τους σπόρους ροδιού.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια , Παντζάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Θερμομίξ , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV