ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



6 μέτριες πέστροφες
100γρ. βούτυρο
120γρ. αμύγδαλα φιλέ
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι

Καθαρίζετε τις πέστροφες,τις αλατίζετε και τις βουτυρώνετε με το μισό βούτυρο,το οποίο έχετε λιώσει. Ζεσταίνετε την ηλεκτρική σχάρα και ψήνετε τις πέστροφες για 7’ περίπου(ανάλογα με το μέγεθός τους) από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια σοτάρετε τα αμύγδαλα στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το χυμό των λεμονιών. Βγάζετε τις πέστροφες από τη φωτιά, τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις επικαλύπτετε με τα αμύγδαλα. Τις σερβίρετε ζεστές. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με βραστές πατάτες.


Κύριο Συστατικό : Πέστροφες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV