ΚΑΚΑΒΙΑ



1/2 κιλό διάφορα ψάρια, ( μπακαλιάρος, τουρνάς, κέφαλος, σκορπίδια, χέλια, ροφός, σφυρίδα )
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό φρέσκου λεμονιού

Σε κατσαρόλα φαρδιά βάζετε πρώτα σε μια στρώση τις πατάτες κι έπειτα από πάνω σε άλλη στρώση βάζετε τα ψάρια. Ρίχνετε νερό ίσα - ίσα να καλυφτούν οι πατάτες και να μισοκαλυφτούν τα ψάρια. Αλατίζετε και από πάνω ρίχνετε το ελαιόλαδο. Βράζετε σε πολύ δυνατή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 45 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτετε το λεμόνι και αφήνετε την σούπα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV