ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ



16 χοιρινά παιδάκια
1 1/2 φλιτζάνι ξίδι από ρύζι
1/2 φλιτζάνι ελαφριά σόγιας σος
1/2 φλιτζάνι μέλι
4 μικρές κόκκινες καυτερές πιπεριές, κομμένες
2 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκελίδες κομμένο σκόρδο
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρέσκια πιπερόρριζα
ΣΑΛΤΣΑ:
2 κομμένα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κομμένο μαιντανό
125 γρ. λιωμένο βούτυρο

Αφαιρείτε το υπερβολικό πάχος από τις μπριζόλες. Τις τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ ή σε ταψί. Ανακατεύετε το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και την πιπερόρριζα και ρίχνετε το μείγμα πάνω από τις μπριζόλες, τις σκεπάζετε και τις βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάτα, φυλάτε τη μαρινάτα για τη σάλτσα. Ψήνετε τις μπριζόλες αε μπάρμπεκιου από όλες τις πλευρές μέχρι να γίνουν, αλείφοντάς τες πότε πότε με τη μαρινάτα. Σερβίρονται με σάλτσα. Για να κάνετε τη σάλτσα ρίχνετε τη μαρινάτα στην κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το ζωμό, το χυμό λεμονιού και το μαιντανό. Αφού πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν ακάλυπτα για 15 λεπτά ή μέχρι τα υγρά τους να μειωθούν στο μισό. Ρίχνετε το μείγμα στο μπλέντερ και το δουλεύετε μέχρι να γίνει λείο. Χωρίς να σταματήσετε τη μηχανή, ρίχνετε μέσα λιωμένο βούτυρο.


Κύριο Συστατικό : Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 12 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπάρμπεκιου
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV