ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



16 χοιρινές μπριζόλες
1 κουταλιά σούπας κομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
άλατι και πιπέρι
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΓΚΛΑΣΕ:
1/2 φλιτζάνι σκούρα καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σπόροι σιναπιού
1/3 φλιτζανιού ξίδι μηλίτη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα σε σκόνη

Τρίβετε τις μπριζόλες με δεντρολίβανο, σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα, γυρίζοντάς τες μια φορά. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις σκεπάζετε και τις βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.Για να κάνετε τη μουστάρδα γκλασέ ανακατεύετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα αφήνετε να σιγοβράσουν, γυρίζόντάς τα συνέχεια. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.Αλείφετε τη μια πλευρά του κρέατος με 1/4 της μουστάρδας γκλασέ. Ψήνετε τις μπριζόλες με τη στεγνή πλευρά από κάτω σε μπάρμπεκιου μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Τις γυρίζετε, τις αλείφετε με τη μουστάρδα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές.


Κύριο Συστατικό : Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 12 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπάρμπεκιου
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 16
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV