ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ



10-12 κολοκυθάκια όμοιου μεγέθους
400 γρ. ρύζι
100 γρ. βούτυρο (ή λάδι)
3-4 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
2 αυγά
1-2 κουταλιές γαλέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Κόβετε την κορυφή και το κοτσάνι από τα κολοκύθια και τα ανοίγετε με τη βοήθεια του εργαλείου που καθαρίζετε τις πατάτες ή με ένα κουταλάκι. Κόβετε τη μισή ψίχα των κολοκυθιών σε ψιλά κομματάκια. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, κόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Τα βάζετε όλα μαζί σε τηγάνι μαζί με λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι να πάρουν μερικές βράσεις. Ρίχνετε το ρύζι και ένα φλιτζανάκι νερό και το αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σπάτε τα αυγά, τα χτυπάτε και τα ρίχνετε μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε τη γαλέτα. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα σκεπάζετε με το κοτσανάκι που έχετε αφαιρέσει. Τα τοποθετείτε πλαγιαστά, το ένα πλάι στο άλλο μέσα σε κατσαρόλα. Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό ή ζωμό κρέατος και το βούτυρο και τα αφήνετε να βράσουν περίπου 20 λεπτά. Ετοιμάζετε μια κρέμα μπεσαμέλ. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Τα σερβίρετε ζεστά.

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV