ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ



1 κιλό πατάτες
400 γρ. πλάτη χοιρινού σε 8 κομμάτια
8 αυγά
2 κρεμμύδια
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 δεματάκι βοτάνων (δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό)
λάδι
αλάτι

Σε ένα πήλινο ταψί βάζετε τα κομματάκια του χοιρινού, τα περιχύνετε με αρκετό λάδι, προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι και το δεματάκια βοτάνων. Αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, τηγανίζετε τις πατάτες. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, σκεπάζετε το τηγάνι και τις αφήνετε να σιγοψηθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά. Όταν ροδίσουν, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος. Αφαιρείτε το λάδι από το τηγάνι και αφήνετε μόνο 3 κουταλιές. Σοτάρετε τα καθαρισμένα και τριμμένα κρεμμύδια. Τα προσθέτετε στις πατάτες. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι. Προσθέτετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι με 4 κουταλιές λάδι, φτιάχνετε την ομελέτα, στρογγυλή και αφράτη. Όταν ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε να ροδίσει και από την άλλη. Τη βάζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Στραγγίζετε το χοιρινό, το σκουπίζετε, το αλείφετε με λίγο λάδι και το ροδίζετε ομοιόμορφα. Κόβετε την ομελέτα σε κομμάτια και στο καθένα από αυτά τοποθετείτε 2 κομμάτια χοιρινού.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες , Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 2 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV