ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό αρνί μπούτι ξεκοκκαλισμένο
½ κιλό πατάτες κόκκινες μικρές ακαθάριστες , κομμένες στη μέση
½ κιλό σπανάκι φύλλα ζεματισμένο
200 γρ. ντοματάκια μικρά Σαντορίνης
400 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ
1ματσάκι φρέσκα φύλλα μέντας
½ ποτήρι κρασί λευκό ( 180ml)
2 ποτήρια νερό ( 400ml )
10 γρ αλάτι
5 γρ. πιπέρι μαύρο
60 γρ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε καλά το αρνί και το κόβουμε σε μικρές μερίδες . Το βράζουμε ελαφρώς και το στραγγίζουμε .Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το αρνί και μόλις πάρει λίγο χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις πατάτες , το νερό , τα φύλλα της μέντας , και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 περίπου λεπτά . Σε ζεστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε ελαφρώς το σπανάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στη βάση του τοποθετούμε το ζεματισμένο σπανάκι. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο αρνί με τις πατάτες και στη συνέχεια κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το λαδοτύρι και τα ντοματάκια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα στο σκεύος μας. Στην συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο μέχρι να λυώσει το τυρί και να ψηθούν οι ντομάτες

ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV