ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



4 μικρά κολοκυθάκια
2 μικρές μελιτζάνες
αλάτι
150 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια
1 ματσ. μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ρίγανη
πιπέρι
500 γρ. Πένες
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, κόβουμε στις άκρες τα κοτσάνια και τα κόβουμε όλα σε φέτες πλάτους 0,5 εκ.Πασπαλίζουμε με αλάτι και τ'αφήνουμε περ. 20 λεπτά να τραβήξουν.Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα μανιτάρια,τα στεγνώνουμε με χαρτι κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.Ξεπλένουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.Πλένουμε το μαϊντανό,κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο.Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο,το κόβουμε σε κομμάτια και το λιώνουμε με τη λεία επιφάνεια του μαχαιριού.Βάζουμε το ελαιόλαδο σ'ένα τηγάνι να κάψει,σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και το μαϊντανό και μετά προσθέτουμε τα κολκυθάκια,τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια.Τα τηγανίζουμε ελαφρώς,τα καρυκεύουμε με αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και τα σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας τα.Βράζουμε αλ ντέντε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό,ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.Καρυκεύουμε ξανά τα λαχανικά,τα ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο μπολ.Τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV