ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



Για τον κόκκορα
1 τμχ Φιλέτο κόκκορα
Υλικά για βινεγκρέτ
60 ml Λάιμ
1 κουτ. Γλυκού Μουστάρδα
300 ml Ελαιόλαδο
Υλικά για ριζότο

Ρύζι Arborio
Ζωμός μανιτάριού
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο
Παρμεζάνα
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Κρασί
Εστραγκόν
Τσάιβς
Μανιτάρια σοταρισμένα

Για τον κόκκορα Ανακατεύουμε λίγο βούτυρο με αλάτι, πιπέρι και εστραγκόν και τα βάζουμε κάτω από την πέτσα του κόκορα. Σοτάρουμε και τελειώνουμε στο φούρνο. Για το ριζότο Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ζωμό (ζωμό κάνουμε μουλιάζοντας τα αποξηραμένα μανιτάρια στο νερό). Χυλώνουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μυρωδικά. Για τη βινεγκρέτ Βάζουμε όλα τα υλικά σε έναν δοσομετρητή, εκτός από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος, βάζοντας το σιγά σιγά διορθώνουμε στο τέλος. Για τα τσίπς σαλσιφι Κόβουμε με το πίλερ φλούδες και τηγανίζουμε στους 140 οC

ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΜΕ ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Κύριο Συστατικό : Κόκκορα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV