ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΚΟΡΔΟΥ



Για την σος
Μαγιονέζα σκόρδου
1/2 Κούπα τσαγιού μαγιονέζα
1 Σκελίδα σκόρδο
1/8 Κουταλάκι του γλυκού πάπρικα\
Για τον σολωμό
1/2 Κούπα του τσαγιού κουςκους
2/3 Κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
200 Γρ Σολωμός
300 Γρ σπανάκι κατεψυγμένο
2 Αυγά
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 Κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 Κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την μαγιονέζα με την πάπρικα και το σκόρδο (το σκόρδο το λιώνουμε καλά πριν το βάλουμε στην μαγιονέζα)και η σος μας είναι έτοιμηΣε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό από το πορτοκάλι και ρίχνουμε μέσα το κουσκούς μέχρι να πιεί όλο το χυμό.Όταν είναι έτοιμο το κουσκούς το ρίχνουμε μέσα μαζί με το Σολωμό, το σπανάκι που το έχουμε αφήσει έξω να ξεπαγώσει. το σκόρδο λιωμένο , το κύμινο πιπέρι αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μάζα και στο τέλος ρίχνουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμα και στο τέλος ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μεγάλο το ελαιόλαδο τα πλάθουμε σαν μπιφτεκάκια και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές για 8 με 10 λεπτά.Τα σερβίρουμε με την μαγιονέζα από πάνω τους .



Κύριο Συστατικό : Σολωμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV