ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις. Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί. Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί. Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει περίπου για 45 λεπτά. Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει. Σερβίρεται με κεφαλοτύρι.


Κύριο Συστατικό : Κριθαράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV