ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ



6 Χοντρά κολοκυθάκια
1/2 Κιλό κιμά
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 Κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κιλό φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά κέτσαπ
1 Κουταλιά ντομάτα πελτέ
Αλάτι - Πιπέρι
1/2 Κούπας ελαιόλαδο
1 Αυγό
1 1/2 Κούπα μπεσαμέλ σφιχτή και 2 κροκάδια
1/2 Κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι

Πλύνατε και χωρίστε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση.
Ζεματίστε τα 5' σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα και αφαιρέστε με ένα κουταλάκι αρκετό από το εσωτερικό τους, να σχηματιστεί βαθούλωμα.
Αραδιάστε τα σ' ένα πυρίμαχο σκεύος σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια.
Ρίξτε τον κιμά και σοτάρετε τον κι αυτόν ελαφρά.
Ρίξτε την ντομάτα, την κέτσαπ, τον πελτέ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε και βράστε ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα μας.

Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Χτυπήστε ελαφρά το αυγό , ρίξτε και ανακατέψτε το στον κιμά.
Βάλτε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του κιμά στο άνοιγμα κάθε κολοκυθιού.
Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με τα κροκάδια, βάλτε την σε κορνέ και βγάλτε κορδόνι ζικ-ζακ καλύπτοντας την επιφάνεια του κολοκυθιού.

Πασπαλίστε με κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα ώσπου να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Σερβίρετε τα παπουτσάκια ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα & φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV