ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ



2 κολοκύθες μικρές κομμένες από πάνω καθαρισμένες εσωτερικά και περασμένες με ελαιόλαδο.
1 ποτήρι τσαγιού κους κους βρασμένο με κρόκο Κοζάνης
4 κουτ. σούπας φιστίκι αιγίνης ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουτ. σούπαςΣάλτσα Χαρίσα (1 πιπεριά κέρατο ψημένη στο γκρίλ, μια πιπεριά τσίλι, 5 κουτ. ελαιόλαδο χτυπημένα στο μούλτι)
4 κουτ. σούπας σταφίδα
1 φρέσκο ρόδι
αλάτι

Αφού έχουμε ετοιμάσει την κολοκύθα την βάζουμε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να ψηθεί εσωτερικά. Κατόπιν με το κους κους που έχουμε ετοιμάσει το αναμειγνύουμε μαζί με το μαϊντανό , τα φιστίκια, 2 κουτ. σάλτσα χαρίσα, τη σταφίδα, το ρόδι και το αλάτι. Με τα υλικά γεμίζουμε την κολοκύθα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό μαζί με ψητά γιορτινά.


Κύριο Συστατικό : Κολοκύθα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV