ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ



600 γρ. χρωματιστά φασόλια
4 μικρά κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο

Βάζετε τα φασόλια σε νερό από την προηγούμενη ημέρα. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα αλέθετε. Σε μια χύτρα με αρκετό κρύο νερό βράζετε τα φασόλια. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι σοτάρετε τα αλεσμένα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι και το φύλλο της δάφνης,ανακατεύετε και ρίχνετε αμέσως το σοταρισμένο μείγμα στη χύτρα με τα φασόλια. Αφήνετε τη χύτρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Μόλις βράσουν τα φασόλια ροδίζετε σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο ζεστό λάδι μια κουταλιά αλεύρι και αλάτι. Ρίχνετε αυτό το μείγμα στη χύτρα με τα φασόλια για να πήξουν. Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV