ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ



1 κιλό μοσχάρι
½ κιλό κριθαράκι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
500 γρ σάλτσα ντομάτας
250 γρ παρμεζάνα
½ ποτήρι κονιάκ
αλάτι
πιπέρι
για την μαρινάδα
½ μπουκάλι κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνη
4 καρότα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά σούπας χονδρό πιπέρι


Βάζουμε στο κρασί το κρέας, το κρεμμύδι, τη δάφνη, τα καρότα, το πιπέρι και το αφήνουμε για 3 ώρες. Ξεχωριστά βράζουμε τα κόκκαλα από το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα, σοτάρουμε με λάδι και κρεμμύδι για λίγο και σβήνουμε με κονιάκ. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, καρότα και ψήνουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.Ξεχωρίζουμε το κρέας από τη σάλτσα και ρίχνουμε τη σάλτσα σε πήλινο ή πυρέξ. Προσθέτουμε και μισό λίτρο ζωμό από τα κόκαλα που βράσαμε ή το νερό.Μόλις βράσει ρίχνουμε τυρί και κριθαράκι και το βάζουμε στο φούρνο. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουνε το κρέας και σκεπάζουμε το φαγητό με τυρί.


Κύριο Συστατικό : Σολωμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 Ώρα & 3 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνο
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV