ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ



100 γρ. ρόκα
50 γρ. μπέικον
3 φιλέτα σαρδέλας
400 γρ. ντομάτες κοκτέιλ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
350 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
300 γρ. λινγκουίνι ή σπαγγέτι
πιπέρι

Ξεδιαλέγουμε τη ρόκα,την πλένουμε και την στεγνώνουμε. Τα μικρά φυλλαράκια τ'αφήνουμε ολόκληρα,τα μεγαλύτερα τα κόβουμε σε μικρότερα με το χέρι ή με το μαχαίρι. Μοιράζουμε τη ρόκα σε 4 πιάτα. Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια. Ξεπλένουμε τις σαρδέλες με κρύο νερό,για να μην είναι πολύ αλμυρές,τις στραγγίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.Πλένουμε τις ντομάτες,τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.Βγάζουμε το εσωτερικό τους,μαζί με τους σπόρους και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.Τα εξωτερικά κομμάτια δεν τα πετάμε.Ξεφλουδίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια.Ξεπλένουμε το ψάρι με κρύο νερό,το στραγγίζουμε και το τεμαχίζουμε σε κύβους 1-2 εκατοστών.Βάζουμε το λάδι σ'ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει.Τηγανίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά,μέχρι να γίνει τραγανό.Βράζουμε αλ ντέντε τα ζυμαρικά,ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο μπέικον και σοτάρουμε ελαφρώς.Προσθέτουμε το ψάρι και το τσιγαρίζουμε περ. 2 λεπτά.Τα ρίχνουμε όλα μαζί σ'ένα μεγάλο προθερμασμένο μπολ.Βάζουμε τις κομμένες ντομάτες και το ψιλοκομμένο καρπό τους μαζί με τις 3 σαρδέλες στο τηγάνι και τ'αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ με τον σολομό.Ανακατεύουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά με το σολομό και τις ντομάτες.Μοιράζουμε τα ζυμαρικά πάνω στη ρόκα,καρυκεύουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Φιλέτο Σολομού
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV