ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΑΣΤΕΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. "Κατσικάκι Μαστέλο" (Τυρί Χίου)
3 μελιτζάνες
3 ντομάτες
3 κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μία σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόψτε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Τηγανίστε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο ώσπου να μαλακώσουν. Πασπαλίστε τις ντομάτες με λίγο αλάτι και αφήστε τις 15 λεπτά ώσπου να σταγγίσουν τα υγρά τους. Τοποθετήστε σε πυρίμαχο σκεύος τις ροδέλες των λαχανικών, βάζοντας ανάμεσα φέτες "Κατσικάκι Μαστέλο". Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το μαζί με το λάδι, το θυμάρι και το πιπέρι στο σκεύος. Ψήστε για 25 λεπτά σε φούρνο 200 βαθμών.
Για να μην σας μπερδέψουμε δείτε τι είναι το κατσικάκι μαστέλο: Το Μαλακό τυρί Χίου «Κατσικάκι Μαστέλο» είναι λευκό μαλακό τυρί, χωρίς επιδερμίδα με συμπαγή μάζα, είναι αρωματικά ασθενές, έχει ελαστική υφή και η γεύση του είναι γαλακτώδης. Αναπτύσσει πολύ ωραία γεύση όταν ψηθεί. Φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες κατσικίσιο γάλα από ευκίνητα μικρόσωμα θηλαστικά που ζουν στα Χιώτικα βουνά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κατσικάκι Μαστέλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΧΙΟΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV