ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για 6 μερίδες
1 κιλό Κοτόπουλο στήθος
250 γρ. Πράσινες ελιές ( χωρίς κουκούτσι )
100 γρ. Κάπαρη ξαρμυρισμένη
6 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας Toματοπολτό
150 ml Ελαιόλαδο
150 ml Κρασί λευκό ξηρό
1 κουτ. της σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκού Ρίγανη
Αλάτι και Πιπέρι λευκό
500 γρ. ξεσποριασμένες κομμένες σε ζαράκια τομάτες ξεφλουδισμένες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το βάζουμε να στραγγίσει. Κατόπιν σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ελιές και την κάπαρη. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον τοματοπολτό και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις τομάτες και το μαϊντανό όταν ελαττωθούν τα υγρά και μόλις «δέσει» η σάλτσα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τελευταία την ρίγανη.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV