ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΧΟΡΤΟΦΑΓΩΝ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ,ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ



1 κ.σ.λάδι
2 κομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
425 γρ. ντοματάκια κουτιού
425 γρ. φασόλια βρασμένα και πολτοποιημένα
425 γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
1 κουταλάκι καυτερή σάλτσα τσίλι
1 κουτ.τσαγ. ρίγανη
1 μάτσο(περίπου 12 φύλλα)σπανάκι κομμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
250 γρ. λαζάνια
1 φλιτζάνι πικάντικο τριμμένο τυρί
2 κ.σ. τυρί παρμεζάνα

Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι,προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το κουτί τα ντοματάκια,τα φασόλια πουρέ,τα κόκκινα φασόλια,το τσίλι και την ρίγανη. Αφού πάρουν μια βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν ακάλυπτα για 10’ ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βράζετε το σπανάκι σε λίγο νερό μέχρι να μαραθεί,ρίχνετε μέσα τα αυγά και τα ανακατεύετε. Βράζετε τα λαζάνια σε βραστό νερό μέχρι να βράσουν. Τα στραγγίζετε. Τοποθετείτε το ένα τρίτο των λαζανιών σε πυρέξ,ρίχνετε από πάνω το ένα τρίτο από τη σάλτσα των φασολιών,μετά το μισό σπανάκι. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις αλλά η πάνω στρώση πρέπει να είναι η σάλτσα των φασολιών. Πασπαλίζετε το παστίτσιο με τα τυριά και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30’ ή μέχρι να ροδίσει.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV