ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά φιλέτο ξιφία
1 ½ κιλό λαχανάκι Βρυξελλών
1 ½ κιλό μπρόκολο
1 κιλό καρότα
10 μικρά κρεμμύδια
5 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
50 γρ. Βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές αλάτι
1 ½ φλυτζάνι γάλα αποβουτυρωμένο
3 κουταλιές ψιλοκομένο εστραγκόν
ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα λαχανικά και τα βγάζουμε πριν λιώσουν. Παίρνουμε τα φιλέτα ξιφία. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και αλάτι. Τα ψήνουμε σε φύλλα λαδόκολλας για 30` σε χαμηλή θερμοκρασία. Σάλτσα Εστραγκόν: λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρινα κοχλάσει. Το βγάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα λίγο- λίγο. Το βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να βράσει και να πηχρώσει. Προσθέτουμε το εστραγκόν, το το ξύσμα λεμονιου, το αλάτι και το χυμο λεμονιού. Σερβίρουμε το ψάρι με τα λαχανικά και τη σάλτσα εστραγκόν.


Κύριο Συστατικό : Ξιφίας φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV